15 sekunder of fame

I forbindelse med Kreftforeningens kampanje, bloggere med solvett, va æ på Fredag i et radiointervju på NRK. Temaet va selvfølgelig solarium, og kordan det går med mine 4 uka uten. Æ har enda ikke hørt innslaget, men så fort æ har funnet det fram ska dåkker få linken. Utrolig spennende å vær på radio for første gang, og iallefall for en så god sak som det her. Intervjuet va på direkten, og æ va utrolig spent. Men føle æ fikk sagt nåkka som va fornuftig.Ja så kordan har det egentlig gått med mæ i 2 uka uten solarium? Har æ klart å hold mæ unna? Og klare æ å hold mæ unna i 2 uka til? Og kanskje også vær bort fra solarium for alltid?

Æ har klart å hold mæ unna, men må innrøm at det e vanskelig å se at æ blir mer å mer lik innsia på en melkekartong. Æ ska ikke lyg te dåkker, æ har enda lyst til å legg mæ i et solarium å få farge igjen på kroppen. Men etter det æ har lært i kampanjen e det nåkka som fortelle mæ i bakhodet at æ ikke bør gjør det. Vet dåkker at Solarium gir 5 gang så my kreftfremkallende UV-stråla som vanlig sol, og at hudkreft har tredoblet sæ i Norge?

En stor del av grunnen til at æ valgt å ta solarium va fordi æ villa se brun og "sunn" ut. Men av Solarium kan du få skjoldete hud, pigmentflekka og rynka, og kor sunt ser egentlig det ut?!  Nei ska vi se sunn og frisk ut e nok ikke Solarium det rette alternativet folkens.

Visst du at treningskjeden SATS har beslutta å fjerne alle solsengan fra sine treningssentre på bakgrunn av den økte kreftfaren knytta til soling? Fra 1 desember vil det ikke lenger vær mulig å ta sol hos SATS. At en så stor kjede som SATS velge å ta bort alle sine solarium e helt fantastisk. Æ syns dem går foran som ett bra eksempel, og håpe alle andre treningssentre gjør det samme.

m.

4 kommentarer

Gossip Boy - Vegard

28.sep.2010 kl.01:33

syns det er bra at SATS går frem med litt CSR (samfunnsansvar). Det med sol er i grunn ikke bra, men som jeg mener det, alt er relativt. Alt kommer vel egentlig an på hvor ofte man soler seg, og hvor lenge man soler seg pr gang. Jeg soler meg max 20 min pr 14 dag, og enkelte ganger sjeldenere enn det, så det tror jeg er ufarlig.

Har dessverre ikke lest så mye av bloggen din, men syns det er bra at du tar dette på alvor =)

AD

28.sep.2010 kl.10:20

Hei.

Radiointervjuet med Mariah kan dere høre her: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/669246/

Innslaget starter etter cirka 12 minutter og avsluttes etter cirka 20.

ninasørum

28.sep.2010 kl.17:44

så fliiiiiink du e;)

29.sep.2010 kl.09:40

Fin blogg;)

Skriv en ny kommentar

hits